Güçlü Kalemler/Strong Pens (E Twinning Projesi)

GÜÇLÜ KALEMLER / STRONG PENS ETWİNNİNG PROJESİ

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Serpil KAYRETLİ kuruculuğunda eTwinning Güçlü Kalemler/Strong Pens projesi kasım ayında başlatıldı. Proje 7 Türk ortakla yürütülüyor.

Projenin amacı öğrencilere okuma, okuduklarını ifade etme ve edebi türler hakkında bilgi sahibi olarak yazma alışkanlığı kazandırmaktır. Tarihte iz bırakan şahsiyetlerin, şair ve yazarların hayatlarını örnek alarak sosyal yönden kendilerini geliştirmeleri hedeflenmiştir. Öğrenciler fabl, biyografi, anı ve hikaye gibi yazı türlerinde çalışmalarını yürütürken web 2.0 araçları ile teknolojiyi doğru kullanma becerileri kazanarak oyun ve bulmacalarla eğlenceli bir çalışma ortamında kendilerini bulmaları sağlanmıştır. Çalışmalarında İngilizce etkinliklere yer vererek yabancı dilde duygu ve düşüncelerini ifade etme yeteneklerini geliştirilmiştir. Proje sürecince belirli gün ve haftalarda yapılacak etkinliklere aktif katılıp işbirliği ve sorumluluk bilinci ile çalışmalar yürütülüyor. Proje sonunda Polatlı İMKB Türkçe Öğretmeni Murat YILDIZ ile yazmış olduğu "Gece Yolcuları" kitabı ve yazarlık hakkında bir söyleşi gerçekleştirilerek yazarlık bilincinin oluşturulması sağlanacaktır.

28.03.2022 1201

28-03-202228-03-202228-03-202228-03-202228-03-2022